Jász-Nagykun-Szolnok megye több részén is gond volt a vasúti közlekedéssel

Megosztás

A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon még az esti és éjszakai viharok okoztak komoly problémákat, de vasárnap este sem indult el egy vonat Tiszafüredre. Ez valóban nagyon nem a MÁV hete volt.

Korán kezdődtek már a bajok, Tápiószecső és Sülysáp között az egyik vágányon nem közlekedhettek a vonatok felsővezetéki zárlat miatt. Ott várakozott a Szolnokról a Keleti pályaudvarra 5:03-kor elindult G60-as (3369) vonat és a Nagykátáról a Keleti pályaudvarra 6:01-kor elindult S60-as (3679) vonat – tudatta a Mávinform.

A Békés InterCity vonatok csak Szolnokig közlekednek és onnan indulnak. Az utasok Szolnok–Budapest között alkalmas vonattal utazhatnak. A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon közlekedő vonatok menetideje 20-40 perccel meghosszabbodott. Délután 4 óra környékén oldották fel a vágányzárat, Tápiószecső és Sülysáp között helyreállították a felsővezetéket, így mindkét vágányon közlekednek a vontok. A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon fokozatosan állt helyre a menetrendszerű vonatközlekedés. A korlátozásokat feloldották, a Békés InterCity járatok a teljes útvonalon közlekednek.

Ezzel viszont nem volt még vége a bajoknak, este nyolckor jött az újabb rossz hír. A Debrecenből Tiszafüredre 20:04-kor induló személyvonat (6628) nem közlekedett. Az utasok a 81 perc késéssel közlekedő Debrecen–Füzesabony közötti személyvonattal (6618) utazhattak. Nehéz nap volt.

Kapcsolódó cikkek